Екскурзия за учениците от IVa и IVв клас

Учениците от IVa клас с ръководители г-жа Маркова и г-ца Иванова заедно с учениците от IVв клас с ръководители г-жа Димитрова и г-ца Манчева, проведоха незабравима екскурзия до столицата на България, София. По време на обиколката, те имаха възможността да посетят множество забележителности и да се запознаят с културното и историческо наследство на града.
Първата спирка беше Храм-паметникът “Александър Невски”, който впечатли всички със своята величествена архитектура и история. След това учениците видяха “Вечният огън”, който символизира паметта на загиналите за свободата на България.
Следващото място, което посетиха, беше сградата на “Народното събрание”. Разходката продължи с посещение на църквата „Свети Николай Мирликийски“, известна със своята красива архитектура и духовно значение.
Учениците имаха възможността да се насладят и на архитектурната прелест на Народен театър “Иван Вазов”. След това видяха сградата на президентството.
Екскурзията завърши с посещение на музея на илюзиите, където учениците бяха впечатлени от различни оптични илюзии и интерактивни експонати, които разшириха техните познания за света на науката и визуалното възприятие.
Тази екскурзия остави у всички ученици незабравими спомени и обогати техните знания за културата и историята на България.

2024-05-30