НУ „Хр. Ботев“ отпразнува своя патронен празник

На 06.01.2020 година учители и ученици честваха 172 години от рождението на великия поет и революционер Хр. Ботев. В патронния празник активно се включиха класните ръководители на четвъртите класове г-жа Ст. Маркова, г-жа Н. Радева и г-жа Цв. Димитрова, които бяха подготвили програма за живота и делото на безсмъртния ни борец за свобода. За празничното  настроение допринесоха чудесните изпълнения на момичетата от клуб „Мажоретки“ с ръководител г-жа Св. Кимилска и прекрасните песни на клуб „Приятели на музиката“ с ръководител г-жа Н. Радева.

Затрогващо бе изпълнението на гостуващата преподавателка от детската градина г-жа Адриана Караджова, която рицитира незабравимото Ботево стихотворение „На прощаване“.

Нашата почит,  обич и признание ще продължават да се предават от поколение на поколение, и ще ги има, докато я има  България.

В края на тържествата директорът на НУ „Хр. Божтев“ г-жа Г. Иванова награди всички класове за активното им участие в дейностите по отбелязване рождението на Хр. Ботев.

2020-01-15