НУ “Христо Ботев” празнува Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

     На 22 май 2019 г. в двора на училището се проведе тържество по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. С тържествена церемония завършващите ученици от 4 клас предадоха училищното знаме, носещо лика на Ботев на третокласниците, които се заклеха да го пазят чисто и неопетнено през следващата учебна година.
С кратка музикално-литературна програма учениците изразиха своята почит към делото на Св. Св. Кирил и Методий. За празничното настроение допринесоха изпълненията на  малките ни мажоретки с ръководител г-жа С.  Кимилска  и песните на детска вокална група “Училищно звънче” с ръководител г-жа Н. Радева.
Децата с високи постижения през годината и завоювани призови места на различни олимпиади, състезания и конкурси бяха лично наградени от директора на училището г-жа Гергана Иванова. Тя благодари на учениците за труда, който са положили през учебната година и им пожела още много успехи.

На 24 май ученици и учители участваха в празничното шествие-дефилир с любима книга в ръка и в тържествения концерт, организиран от Община Елин Пелин.

2019-05-29