„Чест и слава,вечна слава вам, будители народни…“

По традиция и тази година ученици и учители се включиха в дейностите по честването на 1 ноември – Ден на народните будители. В училището бе изработена изложба от плакати  и рисунки от групите за ЦДО, а по паралелки бяха проведени беседи за живота и делото на видни български дейци. По повод Деня на народните будители, Община Елин Пелин организира ученически конкурси за рисунка и есе под надслов „Моите Будители“, където нашите ученици се представиха отлично.

На 1 ноември от 11:00 часа в Ритуалната зала на Общината г-н Николай Савов – и.д. кмет на Община Елин Пелин награди най-добрите участници в конкурсите за ученически рисунки и есета. Сред наградените в различните възрастови категории бяха и малките художнички от нашето училище, които заеха призовите места :  Катерина Кирилова, 3в клас / І място  /;  Ния Александрова, 4б клас  / ІІ място /;  Дария Колева от 4б клас /ІІІ място/  и Анжела Димитрова от 4а клас.

В края на празничния ден директор, ученици, родители и  учители се включиха във факелното шествие и концерт, организирани от Общината. За наша радост сред наградените съвременни будители бе и г-жа Андреева – зам.-директор и класен ръководител на 2 б клас от нашето училище.