НУ „Христо Ботев“ отбеляза своя патронен празник

На  6-ти януари  Начално училище „Христо Ботев“ чества 168  години от раждането на Христо Ботев – велик българин и патрон на училището.

Гост на събитието беше госпожа Натали Марценкова, заместник кмет по Европейските политики и програми, която пожела на всички много успехи и изказа уважението си към учителската професия и постиженията на училището. Учениците от 4 клас изнесоха кратка литературно-музикална програма, а децатата от танцов ансамбъл „Шопче“  поздравиха съучениците си с   народни танци като  бяха бурно аплодирани.

Вълнуваща част от празника беше обявяването на резултатите от различните дейности като победителите бяха наградени от директора на училището, госпожа Гергана Иванова.

Учениците от  първи и  трети клас  подреждаха  пъзели с  изображение на кораба „Радецки“ и портрета на Ботев. Учениците от втори клас  имаха конкурс за най-добра рисунка на тема „…и „Радецки“ гордо плува“.  Учениците от четвърти клас  писаха съчинение-разсъждение на тема „Ботев е моят герой“. Класиралите се ученици получиха грамоти, книги, настолни игри, папки и химикалки.

Дара Кръстева от IVб бе отличена за особени постижения в ученето за успешното си представяне на 24-тия турнир по математика „Черноризец Храбър“. Госпожа Гергана Иванова присъди и специална награда за доблестна постъпка на Симеон Митков от IVа клас, намерил и предал портмоне с парична сума.

Поощрени бяха два класа – IIв и IIIв с класни ръководители г-жа Станчева и г-жа Микова, като класове с най-толерантно отношение между учениците.

На рождението на Ботев бяха посветени и спортните състезания със щафетни игри, провели се  в няколко поредни часа по Физическо възпитание във всички класове.

В заключение г-жа Иванова пожела на учениците  да продължават  да  радват с успехи и с добро поведение учители и родители, след което всички ученици с гордост изпяха  химна на училището , който отново ни напомни, че  „със пътища безбройни примамва ни светът, но винаги най-верен е Ботевият път“.